VOOR IEDEREEN! Re-Member! 4 daagse stilte-retraite 12-16 augustus

Re-Member! zou eigenlijk de tweede follow-up retraite zijn voor hen die al een keer of meerdere keren hebben deelgenomen aan een vierdaagse 'Re-treat je Hart' in Schin op Geul of een vijfdaagse 'Re-treat your Senses' retraite in Liguria, Italia. Maar omdat de locatie Kadampa waar we in 6 jaar ca. 30 stilte-retraites hebben georganiseerd onverwacht per 1 juli jl is gestopt met haar activiteiten, is deze retraite niet langer een 'follow up', maar toegankelijk voor iedereen die een meerdaagse stilte-retraite wil doen. 

Een stilte-retraite in de vakantieperiode voor we ons na de 'zomervakantie' normaliter weer laten meesleuren in de kolkende waan van de dag. Deze retraite biedt de gelegenheid om vanuit een ander 'zijn' het dynamische leven tegemoet te treden. De retraite biedt de kans een diepe transformatie door te maken in de realisatie van de Eenheid van het Leven. 

De retraite vindt plaats in het hart van een prive landgoed in de buurt van de Hoge Veluwe dat al vijf generaties lang niet toegankelijk is voor 'het publiek', waardoor het vele jaren beschermd is geweest voor verstorende invloeden van buitenaf. In het gebied kom je onder meer dassen, roedels damherten, wilde zwijnen en reeen tegen....en uiteraard een enorme rijkheid aan vogels, kleine dieren, insecten etc.  Middenin het landgoed staat een boerderij uit 1846, waar deze retraite onder primitieve omstandigheden plaatsvindt.

Deze retraite betekent je letterlijk overgeven aan de stilte maar ook aan de onvoorspelbare weersomstandigheden! Op verscheidene plekken in dit gebied zijn bijzondere energieplekken te vinden, bijv. een eeuwenoud wortelstelsel van een eik, is ontsproten in een tiental bomen die zo dicht naar elkaar zijn toegegroeid dat ze 'een boom' vormen en dat je letterlijk 'in het hart' ervan kunt gaan staan.

Uitgangspunt voor deze retraite is stilte en  afzondering. Je mediteert, zwerft, mijmert, vertoeft met het gepruttel in jezelf, zowel alleen, als in een kleine groep (stilte-meditaties, zikr's, en concentratie op subtiele soefi-mantra's, adem, magnetisme en licht). Verblijf is uiterst simpel; ofwel in een gedeelde tweepersoonskamer (met twee aparte bedden) of in een eigen mee te brengen tentje, om je 's nachts te omringen met de nachtgeluiden van de plek. De stilte van de plek daalt als een deken op je neer. 

Dagelijks heb je een individuele ontmoeting met Robbert. 

Datum: 
zaterdag, augustus 12, 2017 - 14:30 t/m woensdag, augustus 16, 2017 - 15:00
Locatie: 
Hoenderloo
Begeleiders: 
Robbert van Bruggen en assistente Lenny Leppers
Groepsgrootte: 
max 8
Kosten en info: 

Deze retraite is niet alleen bedoeld als 'follow-up' retraite voor deelnemers aan een vierdaagse 'Re-treat je Hart' retraite of aan een vijfdaagse 'Re-treat your Senses' retraite (in Italie) maar juist ook voor iedereen die er naar verlangt een meerdaagse stilte-retraite te doen.

Voor informatie over het retraiteproces, de kosten en annuleringsregeling:

download de brochure