Re-treat your Senses - 21-28 september Liguria, Italia

"Re-treat your Senses" is 5-daagse stilte-retraite (met vooraf een 'aankomstdag' en na afloop een 'vertrekdag', dus totaal 1 week) waarin groepsmeditaties worden afgewisseld met individuele afzondering. Een volledige stilte retraite met dagelijks wisselende focus op zintuigelijke bewustwording, oefeningen en meditaties uit verschillende tradities, individuele begeleiding en een stilte-dagwandeling over het kronkelende ezelpad langs de Cinque Terre.

Temidden van de schoonheid van de prachtige natuur in de directe omgeving van Ca du Chittu trekken we ons terug voor een bijzondere 5-daagse stilte retraite. Het proces van verstilling wordt dagelijks verrijkt met meditaties uit het Soefisme, Zen-boeddhisme en Advaita Vedanta, en concentratie op één of meer zintuigen, om de Stilte van deze plek ten volste te beleven.

Als je de regie van de innerlijke opjutter in jouw loslaat om vanuit lijstjes en agenda's te leven, ontstaat er ruimte om je blik naar binnen te keren en met jezelf te zijn. Door langdurig in Stilte te zijn ontstaat er vanzelf een proces waarin er van binnenuit een stroom van 'sluiers' door je heen trekt, in de vorm van gedachten, oude ervaringen, verhalen en emoties, waarvan je bent gaan geloven dat jij dat 'bent'. In de retraite verwelkomen we deze dynamische 'kramp' als iets dat er volledig mag zijn. Geholpen door de intense beleving van elk moment door onze ontwaakte zintuigen worden we ons meer en meer gewaar van de aanwezigheid van een achterliggend bewustzijn waarin dit alles voortdurend verschijnt, vorm krijgt, ons beheerst en weer verdwijnt. We ervaren 'het luisterende' achter 'het horen'; 'het doorschouwende' achter 'het zien', 'het aanvoelende' achter 'emotie', 'het weten' achter 'het denken' en 'de grootsheid van het Hart' achter onze liefde. Onze menselijke soevereiniteit ligt in het belichamen van het leven dat ontstaat vanuit de stilte van het Hart. Er wil iets leven, beleefd worden en jij mag dat volgen; in je menszijn tot uitdrukking brengen, mét en temidden van anderen - het wonderlijke Spel van het leven, åls jou!

DOWNLOAD DE BROCURE HIER

 
Datum: 
zaterdag, september 21, 2019 - 15:00 t/m zaterdag, september 28, 2019 - 12:00
Locatie: 
Ca du Chittu, Carro, Liguria, Italia
Begeleiders: 
Robbert van Bruggen + assistent(e)
Groepsgrootte: 
Max 10
Kosten en info: 
Na aanmelding wordt gevraagd een deposito over te maken (ter bevestiging van aanmelding) en ontvang je de welkom/bevestigingsbrief met alle praktische informatie.
Voorafgaand aan elke retraite is er persoonlijk contact - doorgaans telefonisch, via Skype of indien gewenst en haalbaar face-to-face. Doel is behalve een korte kennismaking toelichting te geven op het retraite-proces en om ruimte te bieden voor het stellen van vragen.
Kosten € 895 (incl. 21% btw) 

 

Deze 5-daagse retraite is residentieel; de prijs is incl. alle teachings, individuele begeleiding,  alle maaltijden vanaf aankomstdag op zaterdagavond  en ontbijt op de dag van vertrek (in een piepklein restaurantje met 6 tafeltjes met vermelding in de Italiaanse Rode Michelin-gids en Slow Food Association), koffie en kruidenthee en incl. 7 overnachtingen in een eigen kamer/appartement, alle vervoer van- en naar + entreekosten van een stilte-dagwandeling langs de Cinque Terre. Niet inbegrepen: auto- of vliegreis naar Pisa (goedkoop via Ryanair vanuit Eindhoven), trein naar La Spezia en overige kosten die buiten het bovengenoemde vallen.
Van deelnemers wordt verwacht dat ze een dekkende reisverzekering afsluiten. Onderdeel van deze stilte-retraite is een dagwandeling langs de prachtige rotskust van de Cinque Terre. 

 

Annuleringsregeling: Bij annulering voor 1 september 2019 wordt bij terugstorting van het deposito 35 euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na 1 september tot 15 september is het deposito verschuldigd. Bij annulering vanaf 15 september  en voor aanvang van de retraite is het volledige bedrag verschuldigd vanwege de aangegane verplichtingen met Ca du Chittu en overige kosten (tenzij anders afgesproken).