Re-Member! stilte-retraite in de natuur 27 juni - 1 juli 2018

Re-Member! is de follow-up retraite voor hen die al een keer of meerdere keren hebben deelgenomen aan een vierdaagse 'Re-treat je Hart' in Schin op Geul of in het Capucijnenklooster in Velp/Grave - of aan een vijfdaagse 'Re-treat your Senses' retraite in Liguria, Italia. De retraite wordt georganiseerd in de periode vlak voor de zomervakantie als de natuur op z'n mooist is. Mediteren in de natuur tussen het wild en de vele volgels, wellicht ook 's nachts, waarbij de unieke omstandigheden kunnen bijdragen aan een diepe transformatie van het zelf en de realisatie van de Eenheid van het Leven. 

De retraite vindt plaats in het hart van een prive landgoed in de buurt van de Hoge Veluwe dat al vijf generaties lang niet toegankelijk is voor 'het publiek', waardoor het vele jaren beschermd is geweest voor verstorende invloeden van buitenaf. In het gebied kom je onder meer dassen, roedels damherten, wilde zwijnen en reeen tegen....en uiteraard een enorme rijkheid aan vogels, kleine dieren, insecten etc.  Middenin het landgoed staat een boerderij uit 1847, waar deze retraite onder primitieve omstandigheden plaatsvindt.

Deze retraite betekent je letterlijk overgeven aan de stilte en de weersomstandigheden. Op verscheidene plekken in dit gebied zijn bijzondere energieplekken te vinden, bijv. een eeuwenoud wortelstelsel van een eik, is ontsproten in een tiental bomen die zo dicht naar elkaar zijn toegegroeid dat ze 'een boom' vormen en dat je letterlijk 'in het hart' ervan kunt gaan staan.

Uitgangspunt voor deze retraite is meer stilte en meer afzondering. Je mediteert, zwerft, mijmert, vertoeft met het gepruttel in jezelf, zowel alleen, als in een kleine groep (stilte-meditaties, zikr's, en concentratie op subtiele soefi-mantra's, adem, magnetisme en licht). Verblijf is uiterst simpel; ofwel in een gedeelde tweepersoonskamer (met twee bedden) of in een eigen mee te brengen tentje, om je 's nachts te omringen met de nachtgeluiden van de plek. De stilte van de plek daalt als een deken op je neer. 

Dagelijks heb je een individuele ontmoeting met Robbert. 

Datum: 
woensdag, juni 27, 2018 - 14:00 t/m zondag, juli 1, 2018 - 15:00
Locatie: 
Hoog Deelen
Begeleiders: 
Robbert van Bruggen en assistent(e)
Groepsgrootte: 
Max 10
Kosten en info: