Re-Member! Pinkster-retraite 16-20 mei 2018 LANDGOED VELUWE

Re-Member! is de follow-up retraite voor hen die al een keer of meerdere keren hebben deelgenomen aan een vierdaagse 'Re-treat je Hart' in Schin op Geul of een vijfdaagse 'Re-treat your Senses' retraite in Liguria, Italia. De retraite wordt georganiseerd in de week VOOR PINKSTEREN en eindigt op eerste Pinksterdag; de spirituele symboliek van Pinksteren en de Heilige Geest bieden inspiratie voor deze retraite, waarvan de omstandigheden kunnen bijdragen aan een diepe transformatie van het zelf en de realisatie van de Eenheid van het Leven. 

De retraite vindt plaats in het hart van een prive landgoed in de buurt van de Hoge Veluwe dat al vijf generaties lang niet toegankelijk is voor 'het publiek', waardoor het vele jaren beschermd is geweest voor verstorende invloeden van buitenaf. In het gebied kom je onder meer dassen, roedels damherten, wilde zwijnen en reeen tegen....en uiteraard een enorme rijkheid aan vogels, kleine dieren, insecten etc.  Middenin het landgoed staat een boerderij uit 1847, waar deze retraite onder primitieve omstandigheden plaatsvindt.

Deze retraite betekent je letterlijk overgeven aan de stilte en de weersomstandigheden. Op verscheidene plekken in dit gebied zijn bijzondere energieplekken te vinden, bijv. een eeuwenoud wortelstelsel van een eik, is ontsproten in een tiental bomen die zo dicht naar elkaar zijn toegegroeid dat ze 'een boom' vormen en dat je letterlijk 'in het hart' ervan kunt gaan staan.

Uitgangspunt voor deze retraite is meer stilte en meer afzondering. Je mediteert, zwerft, mijmert, vertoeft met het gepruttel in jezelf, zowel alleen, als in een kleine groep (stilte-meditaties, zikr's, en concentratie op subtiele soefi-mantra's, adem, magnetisme en licht). Verblijf is uiterst simpel; ofwel in een gedeelde tweepersoonskamer (met twee bedden) of in een eigen mee te brengen tentje, om je 's nachts te omringen met de nachtgeluiden van de plek. De stilte van de plek daalt als een deken op je neer. 

Dagelijks heb je een individuele ontmoeting met Robbert. 

Datum: 
woensdag, mei 16, 2018 - 14:00 t/m zondag, mei 20, 2018 - 15:00
Locatie: 
Hoog Deelen
Begeleiders: 
Robbert van Bruggen + assistent
Groepsgrootte: 
Max 10
Kosten en info: 

Deze retraite is bedoeld als 'follow-up' retraite voor deelnemers aan een vierdaagse 'Re-treat je Hart' retraite of aan een vijfdaagse 'Re-treat your Senses' retraite (in Italie) en daarnaast voor iedereen die al ervaring heeft met een meerdaagse stilte-retraite. 

Voor informatie over het retraiteproces, de kosten en annuleringsregeling:

Download de brochure