Re-Member! 4-daagse stilte-retraite in de natuur 6- 10 juli 2018

De VIERdaagse stilte-retraite Re-Member! is zowel geschikt voor iedereen die voor het eerst een meerdaagse stilte-retraite wil doen, als ook voor iedereen die al eens heeft deelgenomen aan een 'Re-treat je Hart' in Schin op Geul/ c.q. in het Capucijnenklooster in Velp/Grave - of aan de 5-daagse 'Re-treat your Senses' retraite in Liguria, Italia. Deze retraite wordt georganiseerd in de periode vlak voor de zomervakantie als de natuur op z'n mooist is. Mediteren in de natuur tussen het wild en de vele volgels, wellicht ook 's nachts, waarbij de unieke omstandigheden kunnen bijdragen aan een diepe transformatie van het zelf en de realisatie van de Eenheid van het Leven. 

De retraite vindt plaats in het hart van een prive landgoed in de buurt van de Hoge Veluwe dat al vijf generaties lang niet toegankelijk is voor 'het publiek', waardoor het vele jaren beschermd is geweest voor verstorende invloeden van buitenaf. In het gebied kom je onder meer dassen, roedels damherten, wilde zwijnen en reeen tegen....en uiteraard een enorme rijkheid aan vogels, kleine dieren, insecten etc.  Middenin het landgoed staat een boerderij uit 1847, waar deze retraite onder primitieve omstandigheden plaatsvindt. De natuur beleef je niet vanuit een luxe resort maar temidden van onvoorspelbare omstandigheden.... 

Deze retraite betekent je letterlijk overgeven aan de stilte en de weersomstandigheden. Op verscheidene plekken in dit gebied zijn bijzondere energieplekken te vinden, bijv. een eeuwenoud wortelstelsel van een eik, is ontsproten in een tiental bomen die zo dicht naar elkaar zijn toegegroeid dat ze 'een boom' vormen en dat je letterlijk 'in het hart' ervan kunt gaan staan.

Uitgangspunt voor deze retraite zijn stilte en afzondering. Je mediteert (soms als groep, soms alleen in de natuur op 'jouw plekje', zwerft, mijmert, vertoeft met het gepruttel in jezelf, zowel alleen, als in een kleine groep (stilte-meditaties, zikr's, en concentratie op subtiele soefi-mantra's, adem, magnetisme en licht). Verblijf is uiterst simpel; ofwel in een gedeelde tweepersoonskamer (met twee bedden) of in een eigen mee te brengen tentje, om je 's nachts te omringen met de levende geluiden in de nachtelijke natuur. De stilte van de plek daalt als een deken op je neer en misschien komen er wel herten, dassen of wilde zijntjes aan je tent snuffelen. Overgave aan de stilte, het proces in jezelf en de elementen !

Dagelijks heb je een individuele ontmoeting met Robbert, waarin je even taal kunt geven aan het proces dat je doormaakt. 

Datum: 
vrijdag, juli 6, 2018 - 14:00 t/m dinsdag, juli 10, 2018 - 15:00
Locatie: 
Hoog Deelen
Begeleiders: 
Robbert van Bruggen en assistent(e)
Groepsgrootte: 
Max 10
Kosten en info: 

download de brochure 

na aanmelding ontvang je een uitgebreide welkomsbrief met alle praktische informatie

voorafgaand aan elke retraite heeft Robbert met alle deelnemers contact; voor een korte kennismaking, om toelichting te geven op deze stilte-retraite in de natuur, om je vragen te kunnens stellen en om even stil te staan bij jouw keuze om op dit moment een meerdaagse stilte-retraite te willen doen.