De Belofte van het Zwarte Ei - 28 mrt -1 april VELP/GRAVE

Deze vierdaagse stilte-retraite wordt gehouden in de dagen voorafgaand aan Pasen. Hoewel Ineenhutjeopdehei niet georganiseerd wordt vanuit een specifieke religie of spirituele stroming, volgen we in deze retraite het proces van transformatie zoals herkend wordt in het Heidense Lentefeest 'Eastre', waarin het ei het teken van vruchtbaarheid en nieuw leven symboliseert, en de Paasperiode; met Goede Vrijdag (de dood van het oude), Stille Zaterdag (de periode van 'verduren' en 'uithouden' waarin het oude er niet meer is en het nieuwe er nóg niet is) eindigend op 1e Paasdag (de verrijzenis en belichaming van het 'Nieuwe'). Deze stilte retraite vindt plaats in het trainingscentrum naast het eeuwenoude klooster van de Capucijnen in Velp/Grave, gelegen aan de prachtige uiterwaarden van de Maas. Dit plekje is enige jaren geleden door een van de omroepen verkozen tot het 'stilte plekje van Nederland'. 

Een stilte-retraite ontspant de verkrampte identiteit van het ingeperkte 'zelf' dat voornamelijk zetelt in het hoofd, in de rijkdom van het voelend hart, en lost op in de soevereiniteit die gevonden wordt in de Stilte, waarin het Leven zelf zich manifesteert door jou en als jou ! De retraite geeft een hernieuwd gevoel van richting over wat er in jouw leven wil gebeuren; elk moment opnieuw. 

Deze bijzondere Paasretraite 'De Belofte van het Zwarte Ei' is een intensieve retraite waarin stille groepsmeditaties, oefeningen en meditaties (uit soefisme, zen en advaita vedanta), individuele afzondering en wandelingen in de natuur elkaar afwisselen. Alle deelnemers hebben elke dag een moment van individuele begeleiding met Robbert. Geschikt zowel voor hen die nog nooit een stilte retraite hebben gedaan en als voor hen die al eerder een vierdaagse Re-treat je Hart deden en graag nóg eens in de stilte willen oplossen. 

download de brochure voor nadere informatie

 

 
 
Datum: 
woensdag, maart 28, 2018 - 16:00 t/m zondag, april 1, 2018 - 15:00
Locatie: 
Studiecentrum 'Clarahuis', bij klooster Avant Spirit te Velp/Grave
Begeleiders: 
Robbert van Bruggen + assistent
Groepsgrootte: 
max 12
Kosten en info: 

Voorafgaand aan elke retraite vind er een kennismaking plaats met elke deelnemer; meestal telefonisch of via skype en indien gewenst en haalbaar face to face