Agenda

Re-treat je Hart 14-18 febr. 018
woensdag, februari 14, 2018 - 16:00 t/m zondag, februari 18, 2018 - 15:00

Een stilte-retraite gaat over een diepe verschuiving van je identiteitsbesef. Over wie je nou echt bent. Van de 'storm in een glas water' naar de onlosmakelijke verbinding met de 'oceaan'. Van het ingeperkte ik-besef en het zelfbeeld dat we over onszelf hebben, zakken we geleidelijk van het overactieve denken in het hoofd steeds meer in de rijkdom van het voelend Hart (met al haar intuities, beelden, subtiele ingevingen, diepe emoties) en kan het zomaar gebeuren je ik-besef zomaar oplost in de Soevereiniteit van de stilte. Terug naar het beeld van de oceaan; je ontdekt dat de golf aan de oppervlakte geen afgescheiden ik-je is, maar het is de oceaan zelf die zich verheft tot golf. 

We zijn zo geidentificeerd geraakt met alle verhaaltjes die we zelf hebben verbonden aan ervaringen in ons leven of die van buitenaf hebben gekregen door oordelen van anderen dat we ze zijn gaan geloven als 'de waarheid'; we zijn zo diep geidentificeerd met onze gemoedstoestanden dat we zijn gaan geloven dat we zeggen 'ja zo ben ik!' . We weten niet meer wie we ten diepste zijn. We zijn die tijdloze geestertoestand uit onze vroege kindertijd, waarin we ons verwonderden over de kikkervisjes in de sloot vergeten. In retraite kan dat eindeloze bewustzijn zomaar ineens weer geproefd worden, niet door iets 'nieuws' te bereiken door inspanning, maar doordat je ontspant in Her-innering van Dat. 

Begeleiders:
Robbert van Bruggen + assistent
Groepsgrootte:
max 14
Kosten en info:

 

download voor kosten en nadere info de brochure

Voor wie is een stilte-retraite?

Eigenlijk voor iedereen die er naar verlangt om zich terug te trekken in een meerdaagse stilte-retraite. Die even niet omringd wil zijn door het gehaaste leven en het voortdurende getetter en over de dagelijkse verschijnselen in de wereld. Iedereen die aanvoelt dat er iets wil veranderen in zijn/haar leven, maar nog niet weet hoe zich dat wil ontvouwen. Iedereen die zich middenin een transformatie bevindt, waarin het oude haar betekenis verloren heeft, maar waarin het 'nieuwe' zich nog niet zo duidelijk toont. Iedereen die met een werkelijk verlies te maken heeft (naaste, geliefde of werk) en die zich daarom in de stilte wil terugtrekken, om de betekenis van dat verlies te doorvoelen en hints voor het nieuwe leven te ontvangen. Iedereen die de impuls heeft een meerdaagse stilte periode in te springen zonder specifieke aanleiding. Iedereen die zichzelf kent als de uitdrukking van het Leven Zelf en verder in wil ontspannen. Iedereen die het risico wil lopen extase terug te vinden in het leven. Iedereen die teleurgesteld is in vertrouwde vormen van religie maar wel snakt naar zingeving zonder zweverig te worden. Dus eigenlijk is deze retraite ook voor jou, die dit nu leest...

 

Locatie:
Avant Spirit, Clarahuis, Velp/Grave
Nadere info:

Over de locatie:  Deze vierdaagse stilte-retraite vindt plaats op een van de nieuwe locaties waar Ineenhutjeopdehei.nl de komende jaren stilte-retraites wil organiseren; in het trainingscentrum Clarahuis naast een oud Capucijnenklooster uit 1640 (nu Avant Spirit) in Velp. Dit trainingscentrum bevat 12 eenpersoonskamers, grote meditatiezolder met uitzicht over de uiterwaarden, een centrale ruimte waar o.a. de maalrijtden gebruikt worden en voldoende sanitaire voorzieningen. Het klooster dat overigens niet meer wordt bewoond door de Capucijnen, ademt een nog steeds de energie van de eeuwenoude gemeenschap. Het klooster is enkele jaren gelezen verkozen tot 'stilste plekje van Nederland'. Het klooster en apart gelegen trainingscentrum zijn omringd door prachtige stille natuur. Niet alleen de kloostertuinen en het daarachter gelegen bos zijn heerlijke dwaalplekken, maar achter het trainingscentrum ligt ook een ven. Je wandelt zo de uiterwaarden van de Maas in.  

Disclaimer: Download
Re-treat your Senses, 5-12 mei 2018
zaterdag, mei 5, 2018 - 15:00 t/m zaterdag, mei 12, 2018 - 12:00

"Re-treat your Senses" is 5-daagse stilte-retraite (met vooraf een 'aankomstdag' en na afloop een 'vertrekdag', dus totaal 1 week) waarin groepsmeditaties worden afgewisseld met individuele afzondering. Een volledige stilte retraite met dagelijks wisselende focus op zintuigelijke bewustwording, oefeningen en meditaties uit verschillende tradities, individuele begeleiding en een stilte-dagwandeling over het kronkelende ezelpad langs de Cinque Terre.

Temidden van de schoonheid van de prachtige natuur in de directe omgeving van Ca du Chittu trekken we ons terug voor een bijzondere 5-daagse stilte retraite. Het proces van verstilling wordt dagelijks verrijkt met meditaties uit het Soefisme, Zen-boeddhisme en Advaita Vedanta, en concentratie op één of meer zintuigen, om de Stilte van deze plek ten volste te beleven.

Als je de regie van de innerlijke opjutter in jouw loslaat om vanuit lijstjes en agenda's te leven, ontstaat er ruimte om je blik naar binnen te keren en met jezelf te zijn. Door langdurig in Stilte te zijn ontstaat er vanzelf een proces waarin er van binnenuit een stroom van 'sluiers' door je heen trekt, in de vorm van gedachten, oude ervaringen, verhalen en emoties, waarvan je bent gaan geloven dat jij dat 'bent'. In de retraite verwelkomen we deze dynamische 'kramp' als iets dat er volledig mag zijn. Geholpen door de intense beleving van elk moment door onze ontwaakte zintuigen worden we ons meer en meer gewaar van de aanwezigheid van een achterliggend bewustzijn waarin dit alles voortdurend verschijnt, vorm krijgt, ons beheerst en weer verdwijnt. We ervaren 'het luisterende' achter 'het horen'; 'het doorschouwende' achter 'het zien', 'het aanvoelende' achter 'emotie', 'het weten' achter 'het denken' en 'de grootsheid van het Hart' achter onze liefde. Onze menselijke soevereiniteit ligt in het belichamen van het leven dat ontstaat vanuit de stilte van het Hart. Er wil iets leven, beleefd worden en jij mag dat volgen; in je menszijn tot uitdrukking brengen, mét en temidden van anderen - het wonderlijke Spel van het leven, åls jou!

 
Begeleiders:
Robbert van Bruggen en assistent(e)
Groepsgrootte:
max minimaal 6, max. 10
Kosten en info:

Na aanmelding wordt gevraagd een deposito over te maken (ter bevestiging van aanmelding) en ontvang je de welkom/bevestigingsbrief met alle praktische informatie.

Voorafgaand aan elke retraite is er persoonlijk contact - doorgaans telefonisch, via Skype of indien gewenst en haalbaar face-to-face. Doel is behalve een korte kennismaking toelichting te geven op het retraite-proces en om ruimte te bieden voor het stellen van vragen.

Kosten € 850 (incl. 21% btw) 

Deze 5-daagse retraite is residentieel; de prijs is incl. alle teachings, individuele begeleiding,  alle maaltijden vanaf aankomstdag op zaterdagavond  en ontbijt op de dag van vertrek (in een piepklein restaurantje met 6 tafeltjes met vermelding in de Italiaanse Rode Michelin-gids en Slow Food Association), koffie en kruidenthee en incl. 7 overnachtingen in een eigen kamer/appartement, alle vervoer van- en naar + entreekosten van een stilte-dagwandeling langs de Cinque Terre. Niet inbegrepen: auto- of vliegreis naar Pisa (goedkoop via Ryanair), trein naar La Spezia (ca 10 euro) en overige kosten die buiten het bovengenoemde vallen.

Van deelnemers wordt verwacht dat ze een dekkende reisverzekering afsluiten. Onderdeel van deze stilte-retraite is een dagwandeling langs de prachtige rotskust van de Cinque Terre. 

Annuleringsregeling: Bij annulering voor 23 april 2018 wordt bij terugstorting van het deposito 25 euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na 23 april en vóór 30 april is het deposito verschuldigd. Bij annulering na die datum en voor aanvang van de retraite is het volledige bedrag verschuldigd vanwege de aangegane verplichtingen met Ca du Chittu en andere gemaakte kosten (tenzij anders afgesproken). 

Locatie:
Carro, Liguria, Italië
Disclaimer: Download
AGENDA WINTER, VOORJAAR EN ZOMER 2018
woensdag, augustus 15, 2018 - 16:30

De Agenda voor de winter, voorjaar en zomer van 2018 ! De komende week zullen de verschillende stilte-retraites en zikr-middagen apart op de site worden vermeld en kan de brochure per retraite worden gedownload. 

februari 2018

  • 4                  Zikr-middag in Eindhoven, Yogazaal Mohini
  • 14-18           Re-treat je Hart in Velp; vierdaagse stilte-retraite (voor wie dat nog nooit eerder heeft gedaan of graag nóg een keer wil)

maart 2018

  • 28 - 1 april   Paasretraite 'De Belofte van het Zwarte Ei'  locatie Velp; vierdaagse stilte-retraite vanuit de universele symboliek van Pasen (crisis & sterven, stille zaterdag en wedergeboorte)

mei 2018

  • 5-12             Re-treat your Senses in ITALIE; vijfdaagse stilte-retraite met dagelijks wisselende focus op de 'senses' in de prachtige natuur van Liguria, met o.a. stille dagwandeling langs de Cinque Terre
  • 16-20           Re-Member!  Vierdaagse stilte-retraite in het hart van een prive landgoed bij de Hoge Veluwe; met meer individuele afzondering, dwalen door de natuur, spontane ontmoetingen met       wlld/fauna (dit is een bijzondere retraite onder primitieve omstandigheden) 

juni 2018

  • 27 - 1 juli     Re-Member!  Vierdaagse stilte retraite in het hart van een prive landgoed bij de Hoge Veluwe; met meer individuele afzondering, dwalen door de natuur, ontmoetingen met wild. (dit is een pretraite onder primitieve omstandigheden)

juli (nader te bepalen Re-treat je Hart begin juli in Velp)

Begeleiders:
Robbert van Brugen & assistenten
Groepsgrootte:
retraites max 14. Zikr-middagen min. 8 en max 25
Kosten en info:

zie de brochures (vanaf eind september zijn de meesten te downloaden)

Locatie:
diverse locaties
Disclaimer: Download