Agenda

Re-treat your Senses - 21-28 september Liguria, Italia
zaterdag, september 21, 2019 - 15:00 t/m zaterdag, september 28, 2019 - 12:00

"Re-treat your Senses" is 5-daagse stilte-retraite (met vooraf een 'aankomstdag' en na afloop een 'vertrekdag', dus totaal 1 week) waarin groepsmeditaties worden afgewisseld met individuele afzondering. Een volledige stilte retraite met dagelijks wisselende focus op zintuigelijke bewustwording, oefeningen en meditaties uit verschillende tradities, individuele begeleiding en een stilte-dagwandeling over het kronkelende ezelpad langs de Cinque Terre.

Temidden van de schoonheid van de prachtige natuur in de directe omgeving van Ca du Chittu trekken we ons terug voor een bijzondere 5-daagse stilte retraite. Het proces van verstilling wordt dagelijks verrijkt met meditaties uit het Soefisme, Zen-boeddhisme en Advaita Vedanta, en concentratie op één of meer zintuigen, om de Stilte van deze plek ten volste te beleven.

Als je de regie van de innerlijke opjutter in jouw loslaat om vanuit lijstjes en agenda's te leven, ontstaat er ruimte om je blik naar binnen te keren en met jezelf te zijn. Door langdurig in Stilte te zijn ontstaat er vanzelf een proces waarin er van binnenuit een stroom van 'sluiers' door je heen trekt, in de vorm van gedachten, oude ervaringen, verhalen en emoties, waarvan je bent gaan geloven dat jij dat 'bent'. In de retraite verwelkomen we deze dynamische 'kramp' als iets dat er volledig mag zijn. Geholpen door de intense beleving van elk moment door onze ontwaakte zintuigen worden we ons meer en meer gewaar van de aanwezigheid van een achterliggend bewustzijn waarin dit alles voortdurend verschijnt, vorm krijgt, ons beheerst en weer verdwijnt. We ervaren 'het luisterende' achter 'het horen'; 'het doorschouwende' achter 'het zien', 'het aanvoelende' achter 'emotie', 'het weten' achter 'het denken' en 'de grootsheid van het Hart' achter onze liefde. Onze menselijke soevereiniteit ligt in het belichamen van het leven dat ontstaat vanuit de stilte van het Hart. Er wil iets leven, beleefd worden en jij mag dat volgen; in je menszijn tot uitdrukking brengen, mét en temidden van anderen - het wonderlijke Spel van het leven, åls jou!

DOWNLOAD DE BROCURE HIER

 
Begeleiders:
Robbert van Bruggen + assistent(e)
Groepsgrootte:
Max 10
Kosten en info:
Na aanmelding wordt gevraagd een deposito over te maken (ter bevestiging van aanmelding) en ontvang je de welkom/bevestigingsbrief met alle praktische informatie.
Voorafgaand aan elke retraite is er persoonlijk contact - doorgaans telefonisch, via Skype of indien gewenst en haalbaar face-to-face. Doel is behalve een korte kennismaking toelichting te geven op het retraite-proces en om ruimte te bieden voor het stellen van vragen.
Kosten € 895 (incl. 21% btw) 

 

Deze 5-daagse retraite is residentieel; de prijs is incl. alle teachings, individuele begeleiding,  alle maaltijden vanaf aankomstdag op zaterdagavond  en ontbijt op de dag van vertrek (in een piepklein restaurantje met 6 tafeltjes met vermelding in de Italiaanse Rode Michelin-gids en Slow Food Association), koffie en kruidenthee en incl. 7 overnachtingen in een eigen kamer/appartement, alle vervoer van- en naar + entreekosten van een stilte-dagwandeling langs de Cinque Terre. Niet inbegrepen: auto- of vliegreis naar Pisa (goedkoop via Ryanair vanuit Eindhoven), trein naar La Spezia en overige kosten die buiten het bovengenoemde vallen.
Van deelnemers wordt verwacht dat ze een dekkende reisverzekering afsluiten. Onderdeel van deze stilte-retraite is een dagwandeling langs de prachtige rotskust van de Cinque Terre. 

 

Annuleringsregeling: Bij annulering voor 1 september 2019 wordt bij terugstorting van het deposito 35 euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na 1 september tot 15 september is het deposito verschuldigd. Bij annulering vanaf 15 september  en voor aanvang van de retraite is het volledige bedrag verschuldigd vanwege de aangegane verplichtingen met Ca du Chittu en overige kosten (tenzij anders afgesproken). 
Locatie:
Ca du Chittu, Carro, Liguria, Italia
Disclaimer: Download
Re-treat je Hart 23-27 okt 2019
woensdag, oktober 23, 2019 - 16:00 t/m zondag, oktober 27, 2019 - 15:00

Een stilte-retraite gaat over een diepe verschuiving van je identiteitsbesef. Over wie je nou echt bent. Van de 'storm in een glas water' naar de onlosmakelijke verbinding met de 'oceaan'. Van het ingeperkte ik-besef en het zelfbeeld dat we over onszelf hebben, zakken we geleidelijk van het overactieve denken in het hoofd steeds meer in de rijkdom van het voelend Hart (met al haar intuities, beelden, subtiele ingevingen, diepe emoties) en kan het zomaar gebeuren je ik-besef zomaar oplost in de Soevereiniteit van de stilte. Terug naar het beeld van de oceaan; je ontdekt dat de golf aan de oppervlakte geen afgescheiden ik-je is, maar het is de oceaan zelf die zich verheft tot golf. 

We zijn zo geidentificeerd geraakt met alle verhaaltjes die we zelf hebben verbonden aan ervaringen in ons leven of die van buitenaf hebben gekregen door oordelen van anderen dat we ze zijn gaan geloven als 'de waarheid'; we zijn zo diep geidentificeerd met onze gemoedstoestanden dat we zijn gaan geloven dat we zeggen 'ja zo ben ik!' . We weten niet meer wie we ten diepste zijn. We zijn die tijdloze geestertoestand uit onze vroege kindertijd, waarin we ons verwonderden over de kikkervisjes in de sloot vergeten. In retraite kan dat eindeloze bewustzijn zomaar ineens weer geproefd worden, niet door iets 'nieuws' te bereiken door inspanning, maar doordat je ontspant in Her-innering van Dat. 

Een stilte-retraite is een proces waarin alle uiterlijke afleiding voor een bepaalde periode wordt ontmoedigd. Geen sociale interactie, zelfs geen oogcontact met anderen, maar simpelweg met aandacht zijn bij het proces waarin die klontering aan gedachten en emoties langzaam maar zeker uit elkaar zakt, en ze door ons heen trekken. Het enige dat je hoeft te doen is simpelweg te verwelkomen wat er door je heen trekt zonder dat te wilen veranderen. Het is een proces dat zowel bevrijdende als momenten van worsteling kent, waarin zich zowel vage onrust als diepe gevoelens aandienen; waarin het pijnlijk maar ook extatisteedch kan zijn. Geleidelijk of schoksgewijs ontspan je uit de dynamische kramp van het gehaaste ik-je in het bewustzijn waarin dit alles verschijnt. Je ontdekt dat je het leven zelf bent, dat zich uitdrukt als jou. Niets minder ! Dit ontspannen mondt uit in een diepgevoelde vrede en 'zin' met een levend kompas, waarin je met de soeveriniteit van de Stilte op elk moment aanvoelt wat er op dat moment in je leven wil gebeuren.

Re-treat je Hart is een intensieve retraite waarin stille groepsmeditaties, oefeningen en meditaties (uit soefisme, boeddhisme, christendom, jodendom, advaita vedanta en Jungiaanse psychologie), individuele afzondering en wandelingen in de natuur elkaar afwisselen. Alle deelnemers hebben elke dag een moment van individuele begeleiding met Robbert. Geschikt zowel voor hen die nog nooit een stilte retraite hebben gedaan en als voor hen die al eerder een vierdaagse Re-treat je Hart deden en graag nóg eens in de stilte willen oplossen. 

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE

Begeleiders:
Robbert van Bruggen & assistent
Groepsgrootte:
max 12
Kosten en info:

Over de locatie:  Deze vierdaagse stilte-retraite vindt plaats op een van de nieuwe locaties waar Ineenhutjeopdehei.nl de komende jaren stilte-retraites wil organiseren; in het trainingscentrum Clarahuis naast een oud Capucijnenklooster uit 1640 (nu Avant Spirit) in Velp. Dit trainingscentrum bevat 12 eenpersoonskamers, grote meditatiezolder met uitzicht over de uiterwaarden, een centrale ruimte waar o.a. de maalrijtden gebruikt worden en voldoende sanitaire voorzieningen. Het klooster dat overigens niet meer wordt bewoond door de Capucijnen, ademt een nog steeds de energie van de eeuwenoude gemeenschap. Het klooster is enkele jaren gelezen verkozen tot 'stilste plekje van Nederland'. Het klooster en apart gelegen trainingscentrum zijn omringd door prachtige stille natuur. Niet alleen de kloostertuinen en het daarachter gelegen bos zijn heerlijke dwaalplekken, maar achter het trainingscentrum ligt ook een ven. Je wandelt zo de uiterwaarden van de Maas in.  

 
Locatie:
Avant Spirit, Velp/Grave
Nadere info:

Voorafgaand aan elke retraite is er met elke deelnemer afzonderlijk contact. Doel is, behalve een korte kennismaking, ruimte te bieden voor het stellen van je vragen en om even stil te staan bij jouw keuze om een meerdaagse stilte-retraite te willen doen. 

Je kunt altijd een bel-afspraak maken voor een vrijblijvend gesprekje ! Een retraite is immers geen 'product' dat je koopt, maar komt voort uit een verlangen om jezelf op een diepere, ruimere, stillere manier te leren kennen. 

Disclaimer: Download
Re-treat je Hart 11-15 dec 2019
woensdag, december 11, 2019 - 16:00 t/m zondag, december 15, 2019 - 15:00

Een stilte-retraite gaat over een diepe verschuiving van je identiteitsbesef. Over wie je nou echt bent. Van de 'storm in een glas water' naar de onlosmakelijke verbinding met de 'oceaan'. Van het ingeperkte ik-besef en het zelfbeeld dat we over onszelf hebben, zakken we geleidelijk van het overactieve denken in het hoofd steeds meer in de rijkdom van het voelend Hart (met al haar intuities, beelden, subtiele ingevingen, diepe emoties) en kan het zomaar gebeuren je ik-besef zomaar oplost in de Soevereiniteit van de stilte. Terug naar het beeld van de oceaan; je ontdekt dat de golf aan de oppervlakte geen afgescheiden ik-je is, maar het is de oceaan zelf die zich verheft tot golf. 

We zijn zo geidentificeerd geraakt met alle verhaaltjes die we zelf hebben verbonden aan ervaringen in ons leven of die van buitenaf hebben gekregen door oordelen van anderen dat we ze zijn gaan geloven als 'de waarheid'; we zijn zo diep geidentificeerd met onze gemoedstoestanden dat we zijn gaan geloven dat we zeggen 'ja zo ben ik!' . We weten niet meer wie we ten diepste zijn. We zijn die tijdloze geestertoestand uit onze vroege kindertijd, waarin we ons verwonderden over de kikkervisjes in de sloot vergeten. In retraite kan dat eindeloze bewustzijn zomaar ineens weer geproefd worden, niet door iets 'nieuws' te bereiken door inspanning, maar doordat je ontspant in Her-innering van Dat. 

Een stilte-retraite is een proces waarin alle uiterlijke afleiding voor een bepaalde periode wordt ontmoedigd. Geen sociale interactie, zelfs geen oogcontact met anderen, maar simpelweg met aandacht zijn bij het proces waarin die klontering aan gedachten en emoties langzaam maar zeker uit elkaar zakt, en ze door ons heen trekken. Het enige dat je hoeft te doen is simpelweg te verwelkomen wat er door je heen trekt zonder dat te wilen veranderen. Het is een proces dat zowel bevrijdende als momenten van worsteling kent, waarin zich zowel vage onrust als diepe gevoelens aandienen; waarin het pijnlijk maar ook extatisteedch kan zijn. Geleidelijk of schoksgewijs ontspan je uit de dynamische kramp van het gehaaste ik-je in het bewustzijn waarin dit alles verschijnt. Je ontdekt dat je het leven zelf bent, dat zich uitdrukt als jou. Niets minder ! Dit ontspannen mondt uit in een diepgevoelde vrede en 'zin' met een levend kompas, waarin je met de soeveriniteit van de Stilte op elk moment aanvoelt wat er op dat moment in je leven wil gebeuren.

Re-treat je Hart is een intensieve retraite waarin stille groepsmeditaties, oefeningen en meditaties (uit soefisme, boeddhisme, christendom, jodendom, advaita vedanta en Jungiaanse psychologie), individuele afzondering en wandelingen in de natuur elkaar afwisselen. Alle deelnemers hebben elke dag een moment van individuele begeleiding met Robbert. Geschikt zowel voor hen die nog nooit een stilte retraite hebben gedaan en als voor hen die al eerder een vierdaagse Re-treat je Hart deden en graag nóg eens in de stilte willen oplossen. 

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE

Begeleiders:
Robbert van Bruggen & assistent
Groepsgrootte:
max 12
Kosten en info:

Over de locatie:  Deze vierdaagse stilte-retraite vindt plaats op een van de nieuwe locaties waar Ineenhutjeopdehei.nl de komende jaren stilte-retraites wil organiseren; in het trainingscentrum Clarahuis naast een oud Capucijnenklooster uit 1640 (nu Avant Spirit) in Velp. Dit trainingscentrum bevat 12 eenpersoonskamers, grote meditatiezolder met uitzicht over de uiterwaarden, een centrale ruimte waar o.a. de maalrijtden gebruikt worden en voldoende sanitaire voorzieningen. Het klooster dat overigens niet meer wordt bewoond door de Capucijnen, ademt een nog steeds de energie van de eeuwenoude gemeenschap. Het klooster is enkele jaren gelezen verkozen tot 'stilste plekje van Nederland'. Het klooster en apart gelegen trainingscentrum zijn omringd door prachtige stille natuur. Niet alleen de kloostertuinen en het daarachter gelegen bos zijn heerlijke dwaalplekken, maar achter het trainingscentrum ligt ook een ven. Je wandelt zo de uiterwaarden van de Maas in. 

 
Locatie:
Avant Spirit, Velp/Grave
Nadere info:

Voorafgaand aan elke retraite is er met elke deelnemer afzonderlijk contact. Doel is, behalve een korte kennismaking, ruimte te bieden voor het stellen van je vragen en om even stil te staan bij jouw keuze om een meerdaagse stilte-retraite te willen doen. 

Je kunt altijd een bel-afspraak maken voor een vrijblijvend gesprekje ! Een retraite is immers geen 'product' dat je koopt, maar komt voort uit een verlangen om jezelf op een diepere, ruimere, stillere manier te leren kennen. 

Disclaimer: Download